Parodontale behandelingen

Home | Parodontale behandelingen

Land van Axel mondzorg

Parodontale behandelingen

Tandplak zorgt voor een ontsteking aan de rand van het tandvlees. Zo’n ontsteking heet gingivitis. Als deze ontsteking zich uitbreidt richting het bot kan het leiden tot parodontitis. Bij parodontitis breekt de ontsteking het kaakbot af. Hierdoor kunnen tanden los komen te staan en soms zelfs uitvallen. Kaakbot dat is afgebroken komt niet meer terug. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het ontstoken tandvlees zo snel mogelijk te behandelen. 

Tandvleesontsteking

Als u op controle komt bij de tandarts wordt er onder andere gekeken naar de gezondheid van uw tandvlees. 

• Gezond tandvlees is licht roze van kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen heen
• Ontstoken tandvlees komt op elke leeftijd voor, maar het meest bij volwassenen
• Ontstoken tandvlees is rood en gezwollen (gingivitis). Ook kan het tandvlees wat slapper zijn en gemakkelijk bloeden tijdens het poetsen

Wanneer de mondhygiëne onvoldoende is (geweest) kan het zijn dat de ontsteking tot onder het tandvlees zit. Om te weten hoe ver wordt er gekeken naar hoe diep de ruimte tussen het tand en het bot is. Hoe dieper de ruimte is, hoe meer bot er verloren is gegaan. De behandeling bestaat uit het schoonmaken van de tanden tot onder het tandvlees. Hier zijn meerdere afspraken voor nodig. Om verdere klachten te voorkomen krijgt u instructies over verdere mondhygiëne.